Bułeczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąkę, roztopioną, ostudzoną margarynę i resztę składników dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy przykryte ściereczką na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.Farsz :pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebule razem z pieczarkami, ziołami prowansalskimi i papryką podsmażamy na oleju do miękkości.
3.Z ciasta formujemy niewielkie placuszki, na środek każdego kładziemy po łyżce farszu i po trochę sera żółtego. Zlepiamy formując bułeczki. Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach C. Po tym czasie bułeczki posypujemy resztą żółtego sera i dalej zapiekamy ok. 5 minut.
Komentarze