Budyń dyniowy z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Obowiązkowy z sezonie dyniowym. Pyszny i aromatyczny budyń z nutą białej czekolady z pewnością zasmakuje najmłodszym.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 ml mleka
    4 łyżki pure z dyni
    50 g białej czekolady
    1 cukier waniliowy
    2 żółtka
    3 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej

Budyń dyniowy z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanej ilości mleka odlewany 1/2 szklanki. Dodajemy żółtka i obie mąki. Dokładnie mieszamy składniki. Resztę gotujemy z cukrem waniliowym. Kiedy mleko zacznie wrzeć, dodajemy pure z dyni oraz białą czekoladę. Po ponownym zagotowaniu wlewamy zawartość szklanki. Ciągle mieszamy aż budyń zgęstnieje. Gotowy rozlewamy do pucharków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy