Brownie serowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z 1,5 szklanki cukru pudru. Żółtka z 3 jaj oddzielić od białek i połączyć z masłem.
2.Cały czas miksując dodać ostudzoną czekoladę i mąkę. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy (o śr.26 cm).
3.Żółtka z pozostałych trzech jaj utrzeć z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, Dodać łyżkami ser, zmiksować na masę o gładkiej konsystencji. Na koniec dodać ubitą pianę z trzech białek i delikatnie połączyć.
4.Brzoskwinie osączyć, pokroić w cienkie plasterki. Masę serową wylać na czekoladową. Powciskać plasterki brzoskwiń i wyłożyć resztę ciemnego ciasta. Wyrównać.
5.Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st i piec 60-70 minut. Aby placek nie opadł, najlepiej studzić go w piekarniku. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze