Borówki pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne szybkie ciasto

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mąki migdałowej
    1 margaryna lub masło
    4 żółtka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 cukry waniliowe
    zapach śmietankowy lub migdałowy
    Borówki

Borówki pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszam z cukrem, proszkiem, dodaje pokrojoną margarynę lub masło , żółtka aromat i rozcieram palcami. Staram się robić to szybko by margaryna lub masło nie dostało za dużo ciepła. Na blaszkę wyłożoną papierem wysypuje pół przygotowanej kruszonki, ugniatam. Na przygotowany spód wysypuje borówki. Później na wierzch wysypuje resztę kruszonki. Piekę ok godziny w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy