Biszkoptowe Mikołajki

0 (0 ocen)

Smaczne ciasteczka na święta.

Składniki:

  • 4 jajka
    6 łyżek cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 g mąki
    1 biała czekolada
    wiórki kokosowe

    do dekoracji
    czerwony cukrowy pisak
    cukierki

Biszkoptowe mikołajki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubij jajka z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj proszek do pieczenia i przesianą przez sitko mąkę. Wymieszaj. Blachę wyściel papierem do pieczenia, masę przełóż do cukierniczego rękawa z okrągłą końcówką. Wyciskaj okrągłe kółka w odstępie 2-3 cm. Piecz w piekarniku 180 stopni 15-20 minut. Na wodnej bani roztopić białą czekoladę i posmarować schłodzone ciasteczka. Po bokach posypać wiórkami kokosowymi (w formie brody Mikołaja), czerwonym pisakiem zrób czapeczkę a oczy, nos i rumieńce wyłóż cukierkami.

Komentarze

Podobne przepisy