Biszkopt na kremowej piance

0 (0 ocen)

Proste, szybkie i smaczne.

Składniki:

  • Biszkopt
    6 jaj
    szklanka cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    1,5 łyż proszku do pieczenia
    łyżka kakaa
    Masa
    budyń śmietankowy
    kostka masła
    galaretka cytrynowa
    Polewa:
    kisiel "Słodka chwila"
    1,5 łyżki żelatyny
    cukier puder

Biszkopt na kremowej piance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt pieczemy w okrągłej foremce przez 35 min w temperaturze 170 stopni. budyń przygotowujemy normalnie po wystygnięciu miksujemy go z masłem na koniec dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w szklance wody, masę z galaretką mieszamy delikatnie łyżką aby się nie zważyło. Polewa: żelatynę zalewamy 3/4 szklanki gorącej wody i szybko mieszamy i wsypujemy kisiel gdy wszystko się rozmiesza to dodajemy cukier do smaku, przestygnięte wylewamy na placek. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy