Biszkopciki własnej roboty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Biszkopciki własnej roboty nadaja sie do przełożenia kremami i do innych deserów

  • 10 min

Składniki:

  • jajka, 2
    cukier, 1 i 1/2 łyżki
    Mąka pszenna, 3 łyżki
    mąka ziemniaczana, 1 łyżka

Biszkopciki własnej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Oddzielić żółtka od białek.Z białek ubić sztywną pianę dodając cukier.Następnie do piany dodać żółtka,dalej ubijając a na końcu po trochu dodawać wymieszane mąki.Wszystko dokładnie zmiksować.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia na który wykładać łyżką małe porcje ciasta.Piec w temp 150 st ok 15-20 min na jasny kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy