Bigosik z dynii

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wyjątkowy smak duszonych warzyw.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia po oczyszczeniu: 1.5 kilograma
    - marchewka świeża: 2 sztuki
    - kapusta biała: 1.5 kilograma
    - łopatka wołowa: 1 kilogram
    - natka zielonej pietruszki gałazka: 3 łyżki
    - pieprz czarny: 1 szczypta
    - vegeta lub kucharek: 1 łyżeczka
    - przecier pomidowrowy: 1 sztuka
    - olej do smażenia - opcjonalnie: 0.33 szklanki
    - woda: 500 mililitrów

Bigosik z dynii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. Mięso kroimy w kosteczke .
  • 2. Na oleju smażymy mięso,dodajemy warzywa. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.
  • Bigosik z dynii 3. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy