Biedronka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To moje urodzinowe dzieło dla córeczki Oliwii.

Składniki:

  • Biszkopt:
    10 jajek
    25 dag cukru
    cukier waniliowy
    25 dag mielonych orzechów
    2 łyżki bułki tartej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    alkohol do nasączenia.

    Krem:
    5 jajek
    25 dag cukru
    75 dag masła
    cukier waniliowy
    spirytus.

    Polewa:
    2 czekolady deserowe
    łyżka masła
    wiórki
    paluszki
    cukierki

Biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Pieczemy 3 placki.
  • 2. Krem: jajka ubijamy z cukrem i ucieramy z miękkim masłem. Dodajemy cukier
    waniliowy i spirytus.
  • 3. Czekolady topimy z masłem i odrobiną wody. Placki nasączamy alkoholem i przekładamy. Oblewamy czekoladą. Wycinamy zaokrąglony trójkąt i przyklejamy do tortu – to głowa. Kropki są z cukierków, czułki z paluszków. Boki obsypujemy wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy