Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

prosto i elegancko

  • 60 min

Składniki:

  • danie dla dwóch osób

    300 g boczku białego w plastrach
    sól
    pieprz
    papryka suszona
    4-5 plasterków pora
    oliwa
    2 ząbki czosnku
    pół dyni hokkaido
    1 jabłko

Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokrojony w plastry zamarynować na kilka godzin w przyprawach posypać posiekanym drobno czosnkiem, skropić oliwą i odstawić do lodówki.
    Boczek ułożyć w brytfance, obok dwie ćwiartki dyni , posypać solą i pieprzem.
    na boczku ułożyć ósemki jabłek i pora.
    Piec w temp ok 180 st przez 30- 35 min.

Komentarze

Podobne przepisy