1.Nagrzać piekarnik na 120 * C i przygotować blachę- wyłożyć ją pergaminem i narysować 2 okręgi 18 cm. Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier cały czas ubijać. Dodać mąkę i ocet nie przerywając ubijania jeszcze przez 2 minuty do czasu aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Pianę wyłożyć na przygotowane okręgi. Piec przez 30 min. w temperaturze 120 * C, później zmniejszyć temperaturę do 100 * C i suszyć bezę przez 2,5 godz.
2.Serek ubić ze śnieżką , miksować przez ok. minutę, aż masa będzie gęsta. Dodać jagody do masy, parę odstawić do dekoracji. Włożyć do lodówki żeby masa zgęstniała na ok. godzinę.
3.Kiedy beza będzie upieczona ostudzić ją. Kiedy będzie już zimna wyłożyć na nią masę z serka . Przykryć 2 plackiem bezowym. Udekorować odstawionymi wcześniej jagodami.
Komentarze