Batoniki zbożowe - idealne na II śniadanie do pracy lub do szkoły

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ekspresowe, szybkie i zdrowe batoniki zbożowe.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g płatków owsianych
    16 łyżek płatków kukurydzianych
    10 daktyli
    1/2 szkl mieszanki bakalii
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 banany
    100 ml napoju ryżowego

Batoniki zbożowe - idealne na ii śniadanie do pracy lub do szkoły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany zmiksować z napojem ryżowym blenderem.
    Dodać płatki owsiane, kukurydziane, pokrojone w paseczki daktyle, bakalie i płatki migdałowe.
    Wszystko dokładnie wymieszać.
    Keksówkę (ok 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto zbożowe.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 minut.
    Po tym czasie ciasto wystudzić i pokroić na batoniki wg uznania.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy