Szybki sposób na zdrową przekąskę czy pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić batoniki do ciepłego mleka by się rozpuściły i zastąpiły kupne mussli.
1 godz. 10 min
Składniki:
80 g wiórek kokosowych
300 g bakalii - kto jakie lubi ja daje pestki, rodzynki, orzechy, żurawinę etc etc
250 g płatków owsianych
słodzone mleko w puszce
Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszać płatki owsiane, wiórki kokosowe i bakalie.
Mleko wlać do miski i wymieszać z sypkimi składnikami.
Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem.
Włożyć masę, wyrównać.
Piec w nagrzanym do 130 stopni piekarniku ok. 1h
Po wyjęciu z piekarnika odstawić aż masa zastygnie i pokroić na
batoniki.
Porady
Jeżeli mleko jest zbyt gęste należy je podgrzać w garnku ale nie gotować.
Komentarze