Batoniki musli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybki sposób na zdrową przekąskę czy pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić batoniki do ciepłego mleka by się rozpuściły i zastąpiły kupne mussli.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 80 g wiórek kokosowych
    300 g bakalii - kto jakie lubi ja daje pestki, rodzynki, orzechy, żurawinę etc etc
    250 g płatków owsianych
    słodzone mleko w puszce

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać płatki owsiane, wiórki kokosowe i bakalie.
    Mleko wlać do miski i wymieszać z sypkimi składnikami.
    Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem.
    Włożyć masę, wyrównać.
    Piec w nagrzanym do 130 stopni piekarniku ok. 1h
    Po wyjęciu z piekarnika odstawić aż masa zastygnie i pokroić na
    batoniki.

Porady

Jeżeli mleko jest zbyt gęste należy je podgrzać w garnku ale nie gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy