Banany w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Banany w cieście są bardzo smaczne, najlepiej smakują polane sosem toffi. Idealna przekąska na szybki deser lub podwieczorek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    150 gram mąki pszennej
    200 ml mleka
    50 gram cukru pudru
    1 jajko
    Dodatkowo:
    6 bananów
    Olej do smażenia
    Sos toffi

Banany w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy jajko, wlewamy mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół. Do rondelka wlewamy olej, mocno rozgrzewamy, banany obtaczamy w cieście naleśnikowym, smażmy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron. Usmażone banany układamy na talerzu, polewamy sosem toffi, podajemy gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy