Banany w cieście kokosowym

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Moja 4,5 letnia córka Kasia uwielbia owoce oraz wszelkiego rodzaju placuszki, racuszki, naleśniki.Ta potrawa łączy w sobie te dwie rzeczy, więc Kasia ma do nich słabość

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 6 dużych bananów,
    • 0,5 szklanki mleka,
    • 6 łyżek wiórek kokosowych,
    • 1 szklanka mąki,
    • 3 jajka,
    • 2 łyżki śmietany,
    • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • Cukier puder oraz cynamon do posypania,
    • Melisa do dekoracji,
    • Olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Dania główne

Banany w cieście kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wybijanie jajek to trudne zadanie:) 1. Mąkę, mleko, jajka, proszek, śmietanę, kokos łączymy ze sobą. Składniki dokładnie mieszamy za pomocą miksera.
  • Obieranie 2. Banany obieramy ze skórki. Każdego dzielimy na połowę lub na 3 części, w zależności jakiej są one wielkości.
  • Adaś (14 miesięcy) 3. Oj, nie podjadamy podczas obierania!!!
  • Obtaczanie w cieście 4. Owoce zanurzamy w cieście kokosowym. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.
    Gotowe posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
  • Kasia:) 5. Jak widać smakuje:)
  • Smacznego 6. Smacznego!
  • Mniam:) 7. Mniam:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon Kokos Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować