Bananiaki

0 (0 ocen)

Małe co nieco na podwieczorek , puszyste placuszki bananowe oblane czekoladą :)

Składniki:

  • 2 średnie banany
    szklanka maślanki
    jajko
    3 łyżki oleju
    1 i 1/3 szklanki mąki
    2 łyżki cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

Bananiaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mokre w tym rozgniecione widelcem banany zmiksować . W drugiej misce połączyć składniki suche : przesianą z proszkiem mąkę , cukier i szczyptę soli. Połączyć wszystkie składniki chwilę miksując. Placuszki smażymy na złoty kolor na rozgrzanej teflonowej patelni bez użycia tłuszczu.

Porady

Można podawać z cukrem pudrem albo roztopioną czekoladą (ja użyłam czekolady o smaku piernika pycha)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy