Babka marmurkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Babka z przepisu po mojej babci .Jest z nami od lat.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki - 4 jajka, 1 szkl mąki przennej, 3/4 szkl mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 gr masła (stopionego) 4 łyżki kakao, (gorzkie),1 łyżeczka olejku wanili .

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy stopione zimne masło, cały czas miksując dosypujemy mąki z proszkiem i miksujemy aż składniki się połączą Ciasto dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao a do drugiej aromat waniliowy Ciasto wlewamy na przemian do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką foremką zaczynając od jasnego ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.Pieczemy 40 min w 180 stopniach.

Porady

.Możemy polać lukrem.

Komentarze

Podobne przepisy