Babeczki z nadzieniem waflowym.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki pysznie nadziane:-)

  • 30 min

Składniki:

  • Gotowe korpusy na babeczki
    płatki migdałowe
    tabliczka mlecznej czekolady
    Masa waflowa:
    3 suche wafle
    2 łyżki kakao
    1 margaryna
    3/4 szklanki cukru
    1 galaretka wiśniowa

Babeczki z nadzieniem waflowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle drobno pokruszyć. Rozpuścić na wolnym ogniu margarynę z cukrem, dodać kakao. Podgrzewać aż zgęstnieje ( nie gotować). Do masy dodać galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody i pokruszone wafle, wymieszać. Masą napełnić korpusy i zostawić do wystygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nałożyć na każda babeczkę. Udekorować drażami i płatkami migdałowymi.

Porady

Zamiast płatków migdałowych można użyć orzechów lub rodzynek.

Komentarze

Podobne przepisy