Babeczki serowo – mleczne

0 (0 ocen)

  • 50 min

Puszyste, mięciutkie i delikatne.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 20 babeczek
    2 jajka
    250g sera
    120g margaryny
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl mleka
    2 szkl mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Aromat pomarańczowy
    3 łyżki rodzynek lub skórki pomarańczowej
    Cukier puder i cynamon do posypania babeczek

Babeczki serowo – mleczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier utrzeć na puch z margaryną, wbijając kolejno jajka. Nie przerywając miksowania dokładać partiami ser, wlać mleko, aromat, na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem. Dołożyć bakalie. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy do muffinek lub posmarowanych i obsypanych bułką tartą blaszek od babeczek. Piec ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypać cukrem i cynamonem

Porady

Ciasto można piec w formie keksowej 15x30cm.

Komentarze

Podobne przepisy