Babeczki migdałowe z dzemem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dajemy wszystkie składniki ciasta a masło posiekane.
2.
Zagniatamy ciasto które chłodzimy.
3.Ciasto wałkujemy wycinamy krążki i wyklejamy foremki wysmarowane tłuszczem i posypane bułką tarta
Spód każdej babeczki nakłuwamy widelcem..
Pieczemy około 20 minut 175 st
Z tej porcji ciasta zrobiłam około 18 babeczek.
4.Rozpuszczamy żelatynę i czekoladę
5.Do każdej babeczki na spód dajemy trochę dżemu z czarnej porzeczki i wrzucamy po parę rodzynek.
6.Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Odejmujemy 2-3 łyżki śmietany a do pozostałej wlewamy rozpuszczoną czekoladę mieszamy jeszcze chwilę mikserem
Czekoladową śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do każdej babeczki
Na górze robimy dekorację z białej śmietany.
Komentarze