AJERKONIAK

  • wyświetlono: 459 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wyśmienity na spotkania z przyjaciółmi

  • 40min

Składniki

4 żółtka
2 mleka zagęszczone niesłodzone
1 mleko zagęszczone słodzone
cukier waniliowy
szklanka cukru pudru
szklanka spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

AJERKONIAK

  • 1. Żółtka ubić z pudrem i cukrem waniliowym.Dodać mleka zwolnić obroty miksera i dodać spirytus.Dokładnie wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

domowy likier jajeczny

Dodane przez: katrinaM24

domowy ajerkoniak - likier jajeczny

pyszny, delikatny, kremowy trunek

koktajl lodowy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Koktajl bananowo-lodowy z ajerkoniakiem

Pyszny koktajlowo-lodowy deser...

kawa mrożona

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kawa mrożona z ajerkoniakiem

Kawa mrożona to idealny napój na...

Dodane przez: pati197799

ajerkoniak - likier

przepis mojej babci

Pyszna kawa.

Dodane przez: BABECZKA 35

Kawa z ajerkoniakiem i bitą śmietaną

Pyszna, bardzo zimna kawa. Idealna...

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Jeden moich ulubionych połączeń...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE