PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png198743 bit bez pieczeniahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/59/c481a75ea2d9a2d807fae98d0474f1f5ff968acf.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/3-bit-bez-pieczenia-1
MASA BUDYNIOWA
2 budynie waniliowe
2 cukry waniliowe
500 ml mleka
kostka masła
cukier puder
DODATKOWO
puszka masy krówkowej
2 opakowania herbatników
MASA ŚMIETANOWA
śmietana 30 % 400 ml
cukier puder
żelatyna 2 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
3 bit bez pieczenia
1.
Budynie gotujemy w 500 ml mleka z 2 cukrami waniliowymi.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Masę krówkową podgrzewamy troszkę żeby się lepiej rozsmarowywała.
Blaszkę 24 x 24 cm wykładamy herbatnikami na to rozprowadzamy masę krówkową, następnie warstwa herbatników.
W misce ubijamy kostkę masła z trzema łyżkami cukru pudru na muszystą masę, następnie po woli dodajemy budyń. Gotowa masę wykładamy na drugą warstwę herbatników . Na masę budyniowa dajemy kolejną warstwę herbatników.
Śmietanę ubijamy na sztywno z trzema łyżkami cukru pudru oraz zimna żelatyną (rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ).
Warstwę śmietanową wykładamy na ostatnią warstwę herbatników
Na wierzch można potrzeć czekoladę
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze