3 bit bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybciutkie i bardzo pyszne ciasto

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA BUDYNIOWA
    2 budynie waniliowe
    2 cukry waniliowe
    500 ml mleka
    kostka masła
    cukier puder
    DODATKOWO
    puszka masy krówkowej
    2 opakowania herbatników
    MASA ŚMIETANOWA
    śmietana 30 % 400 ml
    cukier puder
    żelatyna 2 łyżki

3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Budynie gotujemy w 500 ml mleka z 2 cukrami waniliowymi.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Masę krówkową podgrzewamy troszkę żeby się lepiej rozsmarowywała.
    Blaszkę 24 x 24 cm wykładamy herbatnikami na to rozprowadzamy masę krówkową, następnie warstwa herbatników.
    W misce ubijamy kostkę masła z trzema łyżkami cukru pudru na muszystą masę, następnie po woli dodajemy budyń. Gotowa masę wykładamy na drugą warstwę herbatników . Na masę budyniowa dajemy kolejną warstwę herbatników.
    Śmietanę ubijamy na sztywno z trzema łyżkami cukru pudru oraz zimna żelatyną (rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ).
    Warstwę śmietanową wykładamy na ostatnią warstwę herbatników


    Na wierzch można potrzeć czekoladę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy