zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

jesienią częściej sięgam po przepisy na zupy ,dziś pieczarkowa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • wywar warzywny około 2 litry
    pieczarki 200 gr
    makaron
    marchew 3 sztuki
    cebula 1 duża
    ziele angielskie kilka ziarenek
    liść laurowy kilka listków
    sól do smaku
    pieprz
    śmietana

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki kroję na plastry, cebulę w pół pióra i podsmażam.
    gotuję wywar na włoszczyźnie, do wywaru dodaję marchewkę pokrojoną w plastry ,liść i ziele oraz podsmażone pieczarki,gotuję ,
    makaron ugotować ,dodać do zupy, doprawić pieprzem i solą (można zabielić śmietaną).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy