Sos smietanowo-serowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos wymyśliłam na rocznicę ślubu i pomysł bardzo się spodobał mezowi:-)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Brokul, 100g serka topionego, 250 g śmietany, lyzka musztardy, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, łyżka płatków migdałowych. Sól, pieprz, majeranek.

Sos smietanowo-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokul myjemy, dzielimy na rozyczki i gotujemy na parze do miekkosci. Na patelni rozpuszczamy maslo i podsmazymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą. Cały czas mieszamy dodajemy serek topiony. Gotujemy na wolnym ogniu gdy serek się rozpusci dodajemy broklu i patki migdalowe. Doprawiamy przyprawami i podajemy z makaronem lub kopytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy