Smażony camembert z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka, ale ciekawa przystawka. Warto podać ją np. na rukoli z kilkoma kroplami octu balsamicznego.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 camembert
    1 jajko
    bułka tarta
    mleko
    mąka
    sól
    pieprz
    kilka łyżeczek żurawiny do mięs
    garść rukoli
    kilka kropli octu balsamicznego
    olej do smażenia

Smażony camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku.
  • 2. Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
  • 3. Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić ją kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na niej ułożyć usmażony camembert i kilka łyżeczek żurawiny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy