Sałatka z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do dań z grilla

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów
    1/2 cukinii
    1/2 bakłażana
    1/2 słoika czosnku marynowanego z chili
    1/2 słoika mini korniszonków
    kawałek kapusty pekińskiej
    kawałek sera feta
    szczypiorek
    saszetka sosu cezar
    olej
    przyprawa do grilla
    sól, pieprz

Sałatka z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i bakłażana pokroić w półcentymetrowe plastry. Bakłażana najpierw nasolić i opłukać. Skropić olejem i posypać przyprawą, wymieszać i smażyć z obu stron na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć. Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy