SAŁATKA WARSTWOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna sałatka wegetariańska... znika w mig :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    majonez (250g)
    fasola czerwona (puszka 400g)
    kukurydza (puszka 400g)
    ogórki konserwowe (słoik 500ml)
    pęczek szczypiorku
    keczup łagodny (5-7 łyżek stołowych)
    ser żółty gouda (200g)

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie pokroić na ćwiartki.
  • 2. Fasolę przelać gorącą wodą i odsączyć na sitku.
  • 3. Szczypiorek pokroić, jeżeli dajemy por to należy go najpierw sparzyć.
  • 4. Kukurydzę odsączyć.
  • 5. Ogórki pokroić w cienkie paseczki.
  • 6. Układać warstwami w szklanym naczyniu:
    jajka,
    majonez,
    fasola,
    szczypiorek,
    kukurydza,
    ogórki,
    keczup,
    ser żółty (zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na sałatkę),
  • 7. Sałatkę można wstawić na 30 min do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy