Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ryż duszony z warzywami

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu
    1/2 brokuła
    1/2 pora
    kawałek fenkuła
    1 marchewka
    1 szklanka mrożonego groszku
    sól, pieprz

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w krążki, fenkuła poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, brokuła podzielić na różyczki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i wrzucić warzywa razem z mrożonym groszkiem. Podsmażyć, dodać ryż, wymieszać, podsmażyć kilka minut i zalać 3 szklankami wody. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn. Podawać jako dodatek do mięs, albo jako samodzielne danie. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy