Pierś z kurczaka w panierce z parmezanu

0 (0 ocen)

Bardzo proste i pyszne danie.

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    białko
    100 g parmezanu
    100 g bułki tartej
    olej do smażenia
    +
    gotowane ziemniaczki
    ulubiona sałatka lub surówka do obiadu

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i przeroić na pół. Obtoczyć dokładnie w roztrzepanym białku (pierś można lekko rozbić) oraz w startym parmezanie wymieszanym z tartą bułką.
    Olej rozgrzać na patelni i smażyć kurczaka z każdej strony na złoty kolor.
  • 2. Podawać z gotowanymi, ugniecionymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy