Pierogi z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ciasto bez jajek, dobrze się wyrabia i lepi. Polecam

  • 50 min

Składniki:

  • farsz: kilogram kapusty, 10 dag suszonych grzybów, przyprawy
    ciasto: 2 szklanki mąki, szklanka gorącej wody, sól

Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Grzyby namoczyć i obgotować, kapustę gotować do miękkości, następnie odcisnąć i posiekać. Doprawić, a by farsz był lekko pikantny.
    Ciasto : do przesianej mąki wlewać gotującą się wodę, wymieszać widelcem, dodać trochę soli a następnie zagnieść.
    Wycinać koła szklanką, na środek kłaść łyżeczką nadzienie, zlepić brzegi. Wrzucać do gotującej się wody, gotować pod przykryciem do wypłynięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy