Piernik

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybki i pyszny piernik

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szkl. cukru pudru
    25 dag miodu płynnego
    1 przyprawa do piernika
    1 łyżeczka sody
    25 dag margaryny
    1 1/2 szkl.mąki pszennej
    1 szkl. maki żytniej

Piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik 1. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodając po 1 żółtku, miód płyny oraz wymieszane obie mąki z przyprawą do piernika, sodą. Na koniec ubić pianę z białek i dokładnie,delikatnie wmieszać do masy. Ciasto piec w foremce keksowej ok. 1 godziny w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy