Pasta z awokado i fety

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis podpatrzony u Renaty. Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szt dojrzałego awokado
    100 g sera feta
    mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych)

Pasta z awokado i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z awokado i fety 1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia.
    Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę.
    Podajemy do chleba, jako dodatek do wędlin.
    Jeśli chcemy by pasta dłużej postała, wrzucamy do niej pestkę i szczelnie zamykamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy