Pasta szprotkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pastę robię bardzo często, głównie w piątki. Najlepiej smakuje z sucharkami lub ciemnym pieczywem.

Składniki:

  • ● 30 dag twarogu
    ● puszka szprotek w oleju
    ● 1/2 cebuli
    ● 2 kiszone ogórki
    ● łyżka śmietany 18-proc.
    ● sól, pieprz

Pasta szprotkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby osączamy i drobno
    kroimy. Cebulę obieramy
    i siekamy. Ogórki kroimy
    w małą kostkę. Twaróg
    rozdrabniamy i mieszamy
    ze śmietaną.
  • 2. Ogórki, szprotki i cebulę
    mieszamy z twarogiem.
    Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy