Łosoś w musztardowej marynacie.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Pyszny łosoś, którego wykwintny smak podkreśla musztarda. Proste, a jakże apetyczne!

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 0,5kg łososia
    4/5 kopiastych łyżeczek musztardy
    sok z 1/2 cytryny
    3łyżeczki miodu
    przyprawy: przyprawa uniwersalna, zioła prowansalskie

Łosoś w musztardowej marynacie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na małe kawałeczki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać przyprawami oraz polać sokiem z cytryny, miodem i musztardą.
  • 2. Wymieszać i odstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny.
  • 3. Włożyć naczynie do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut.

Porady

Jeżeli ktoś lubi może po upieczeniu posypać łososia startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy