Kurczak w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy na sypko.
Filety myjemy, osuszamy
i kroimy wzdłuż. Rozbijamy,
oprószamy solą i pierzem.
Obtaczamy w mące. Smażymy
na maśle i oliwie. Mięso
przekładamy na talerz.
2.Cytryny sparzamy i kroimy
w ćwiartki. Oliwki przekrawamy.
Cebulę i czosnek
obieramy i smażymy na
tłuszczu z mięsa ok. 3 minut.
Wkładamy mięso. Wlewamy
bulion, dodajemy
ćwiartki cytryny i dusimy ok.
5 minut. Dodajemy oliwki
i dusimy jeszcze 5 minut.
3.Pomidora i szczypiorek
myjemy. Pomidora kroimy
w plastry, szczypiorek siekamy.
Doprawiamy. Podajemy
do mięsa i ryżu.
Komentarze