Kaszka manna z sokiem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kaszka manna z sokiem wiśniowym to idealne danie dla małych łasuchów, jak i dużych. Jest to danie szybkie i łatwe w przygotowaniu.Przygotowanie kaszki mannej z sokiem wiśniowym zajmuje mniej niż 30 minut. U mnie sprawdza się jako sycące śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 ml mleka
    80 ml soku wiśniowego(ok. 3 łyżek)
    50 g cukru(ok. 3-4 łyżek)
    36 g kaszy mannej(3 łyżki)

Kaszka manna z sokiem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Mieszamy do ponownego zagotowania. Po zagotowaniu mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji(ok. 15 minut). Gotową kaszkę manna przelewamy do głębokiego talerzyka, polewamy sokiem wiśniowym.

Komentarze

Podobne przepisy