Kaszka manna z nektarynkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Jako dziecko nie lubiłam kaszy manny, a teraz robię ją bardzo często na różne sposoby. Jest doskonała na śniadanie, deser czy podwieczorek.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 łyżki kaszy manny,
    200 ml mleka,
    1 łyżka cukru pudru,
    1 nektarynka,
    prażone płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kaszka manna z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W ¼ szkl. mleka mieszamy kaszę, pozostałe mleko zagotowujemy, do gotującego dodajemy kaszę. Dosładzamy cukrem do smaku. Nektarynkę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy kilka minut, w razie potrzeby dosładzamy. Kaszę przekładamy do miseczki, układamy nektarynki, posypujemy płatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować