Gofry marcepanowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowite gofry na słodko z dodatkiem marcepanu. Gofry wyszły niezwykle aromatyczne i chrupiące. Idealne na słodkie śniadanie lub deser.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżeczka cukru migdałowego
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 ml jogurtu naturalnego greckiego
    1/2 szkl mleka
    1 szkl mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    50 g marcepanu

Gofry marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marcepan dzień wcześniej wkładamy do lodówki.
    Marcepan kroimy w drobniutką kosteczkę, odkładamy. Do miski wlewamy jajka, jogurt, mleko i olej-mieszamy. Następnie wsypujemy oba cukry, proszek do pieczenia i mąkę. Miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojony marcepan i delikatnie mieszamy łyżką. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy porcję ciasta, zamykamy i pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy