Drobiowe szaszłyki z fasolką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowe lekkie danie z grilla na letni obiad lub kolację - połączenie delikatnych smaków kurczaka i cukinii.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 2 sztuki
    - cukinia: 2 sztuki
    - papryka: 3 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa: 0.33 szklanki
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie - do smaku: 1 szczypta

Drobiowe szaszłyki z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać oliwę i przyprawy.
  • 2. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
  • 3. Warzywa umyć i pokroić na kawałki wielkością podobne do kawałków mięsa. Wszystko wrzucić do jednaj miski, zalać marynatą i odstawić na około godzinę (może być trochę krócej lub trochę dłużej).
  • Szaszłyki drobiowe z cukinią 4. Na patyczki od szaszłyków nadziewać naprzemiennie paprykę cukinie i mięso. Piec na grillu z każdej strony.

    W mojej wersji szaszłyki zostały podane z fasolką szparagową z czosnkiem.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2015

Komentarze

Podobne przepisy