Budyń dyniowy z robaczkami

0 (0 ocen)

Bardzo lubię budyń z dynią. Tym razem użyłam go do stworzenia deseru dla córki. Z ziemią i robakami ;)

Składniki:



  • 400 ml mleka
    200 g oczyszczonej dyni
    2 łyżki cukru waniliowego
    1 op. Budyniu waniliowego bez cukru
    120 g kakaowych ciastek
    6 żelek w kształcie dżdżownic

Budyń dyniowy z robaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do rondelka wlać 300 ml mleka, dodać startą na tarce dynię i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Zmiksować blenderem.

    W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do rondelka, wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje.

    Lekko przestudzony budyń rozłożyć do 3 pucharków.

    Ciastka (użyłam Oreo, krem usunęłam) zmiksować w rozdrabniaczu do konsystencji okruszków. Posypać budyń ciasteczkami. Udekorować żelkami w kształcie robaków ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy