Zupa z ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sezonowa, szybka i smaczna

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    kostka rosołowa drobiowa lub warzywa
    4 świeże ziemniaki
    1 marchewka
    4-5 ogórki małosolne
    płaska łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    listki laurowe, sól, pieprz

Zupa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z kostką rosołową, dodać listek laurowy. Do wrzącej wody dodać pokrojone w kostki ziemniaki i marchewkę. Gotować ok 30 min. Dodać potarkowane na tarce jarzynowej ogórki. Gotować do miękkości warzyw. Mąkę rozprowadzić śmietaną, lekko osolić, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy