Inna odsłona zupy pomidorowej. Dodałam do niej kurczaka i dużo przyprawy dp pizzy. Doskonale smakuje z pieczarkami.
60 min
Składniki:
2 l wody
500ml przecieru pomidorowego
łyżka koncentartu pomidorowego
pierś z kurczaka
zielona papryka
2 marchewki
pietruszka
kawałek pora
3 liście laurowe
kilka kulek ziela angielskiego
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
szczypta cukru
łyżka maki pszennej do zagęszczenia zupy
100g ryżu
łyżka przyprawy do pizzy
olej do smażenia
Zupa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewam wodę, dodaję liscie laurowe i ziele oraz przecier pomidorowy. Marchew i pietruszkę obieram i kroję w kosteczkę. Paprykę i por również kroję w kostkę. Dodaję warzywa do garnka. Pokrojone w małe kawałki mięso podsmażam na oleju. Do zupy dodaję koncentart pomidorowy i szczyptę cukru. Gotuję aż warzywa zmiękną Dodaję podsmażone mięso oraz przyprawę do pizzy. Zupę doprawiam solą i pieprzem. Zagęszczam mąką pszenną wymieszaną w zimnej wodzie. Podaję z ugotowanym ryżem.
Komentarze