Żółto - zielone risotto z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie szybkie, syte i "jednogarnkowe" a raczej - patelniowe :)

  • 40 min

Składniki:

  • * pierś z kurczaka
    * szklanka ryżu
    * puszka groszku
    * puszka kukurydzy
    * pietruszka zielona
    * kostka rosołowa
    * pół kostki masła
    * kurkuma
    * curry
    * przyprawa do kurczaka
    * pieprz

Żółto - zielone risotto z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokrój w kostkę i podsmaż z na głębokiej patelni dodając pieprz, przyprawę do kurczaka i curry.

    Odstaw do miski.

    Na tej samej patelni rozpuść masło i wrzuć ryż, mieszaj aż ryż nabierze słomkowego koloru.
    W miseczce ok 0,5 litra rozpuść kostkę rosołową i podlej ryż.
    Dodaj kurkumę - ok pół łyżeczki od herbaty.

    Po ok. 10 minutach dodaj warzywa z puszki, przykryj patelnie i podduś ok 5 min. następnie dorzuć kurczaka i posiekaną pietruszkę.

    Gotowe ! Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy