ZIOŁOWA KARKÓWKA POD SEROWĄ KOŁDERKĄ

0 (0 ocen)

Pyszna soczysta karkówka smakuje zarówno rodzinie jak i znajomym. Zajadają ją z wielkim apetytem.

Składniki:

  • • 2 kg karkówki
    • 20 dag pieczarek
    • 20 dag żółtego sera
    • 1-2 cebule
    • Mały słoiczek majonezu
    • Musztarda sarepska
    • Zioła prowansalskie

Ziołowa karkówka pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę pokroić na grube plastry (12 plastrów), posypać z obu stron wegetą i ziołami. Ułożyć na dużej płaskiej blasze, posmarować musztardą.
    2. Cebulę pokroić na plastry, podsmażyć na oleju i rozłożyć na mięsie.
    3. Pieczarki pokroić w plastry rozłożyć na cebuli.
    4. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim karkówkę.
    5. Na każdy plaster mięsa ułożyć po łyżeczce majonezu.
    6. Piec w temp. 180 stopni około półtorej godziny . Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub ziemniakami oraz sezonową surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy