ZIEMNIAKI MOJEJ MAMY

0 (0 ocen)

  • 15 min

Musicie je spróbować

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
    2 cebule
    sól
    1 płaska łyżka nasion kminku
    1 szkl. mleka
    woda

Ziemniaki mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Z cebulą postępujemy podobnie. Warzywa zalewamy szklanką mleka i dopełniamy wodą tak, aby całość była zalana płynem. Wsypujemy kminek. Jak się zacznie wszystko gotowac to solimy. Po ok. 20-25 minutach wyłączamy, odcedzamy i przykrywamy pokrywką jeszcze na 5 minut. Całość gnieciemy. Podajemy do obiadku.

Porady

Do tłuczonych warzyw można dodać 1/3 kostki masła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy