Zawijane pappardelle.

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zabawna i smaczna przekąska.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pappardelle jajeczne: 6 sztuk
    - czarne oliwki bez pestek: 10 sztuk
    - pesto: 4 łyżeczki

Zawijane pappardelle. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pappardelle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Delikatnie wyciągamy paski makaronu. Dzielimy na około 12 cm kawałki.
  • 2. Oliwki drobno siekamy i mieszamy z pesto. Układamy na pasku pappardelle (nie na całym pasku na końcu zostawiamy kilka cm bez "nadzienia"). Zwijamy. Na końcu wkładamy wykałaczkę i "unosimy" lekko część "czystego" pappardelle. Miłej zabawy.
  • 3. Ilości składników zależna od ilości sztuk, które chcemy przygotować.

Komentarze

Podobne przepisy