ZAWIJAŃCE SZYNKOWE

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Średni

Pasują na różne okazje jako przystawka i przekąska

  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • - szynka (szynka konserwowa ,plastry): 20 dekagramów
    - jaja (jaja ugotowane na twardo): 3 sztuki
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - Żelatyna: 20 gramów
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - papryka konserwowa: 1 sztuka
    - majonez,chrzan: 0.5 łyżeczki

Zawijańce szynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plasterek szynki posmarować 0;5 łyżeczki majonezu i 0,5 łyżeczki chrzanu.
  • 2. Na to układamy ugotowane jajko pokrojone w ćwiartki i mały kawałek ogórka konserwowego.
  • 3. Wszystko zawijamy w rulon i układamy na półmisku dekorując papryką.
  • 4. żelatynę rozpuszczamy z 1 kostka rosołową w 1 litrze goracej wody studzimy i tężąćą zalewamy zawjańce szynkowe,
  • 5. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy