Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Odcedzić,przelać zimną wodą i dokładnie odsączyć.Makaron podzielić
na 2 części Cukinię umyć,pokroić w plastry.Pomidory umyć,osuszyć i
pokroić w plastry.
Piekarnik rozgrzać do temp.190stopni. Naczynie żaroodporne cienko
wysmarować tłuszczem. Na dno formy wyłożyć pierwszą cześć
makaronu,plastry cukinii i plastry pomidorów.
2.Dokładnie połączyć jajka,twarożek śmietankowy, mleko
,śmietanę,natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.Czosnek
zmiażdżyć,dodać do masy. Sosem polać składniki zapiekanki,posypać
serem.
Komentarze