Zapiekanka z kaszy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wymyślona ale dobra :)

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego
    cebula
    czosnek
    przyprawy (sól, pieprz,oregano,chili,vegeta,rosołek)
    kasza jęczmienna
    papryka czerwona
    papryczka chili
    por-biała część
    ser

Zapiekanka z kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. podgotować kaszę w 1 rosołku drobiowym z odrobiną Vegety i połową pora

    posiekać wszystkie warzywa
  • 2. przyprawić mięso mielone, dołożyć cebulę, czosnek i wymieszać
  • 3. Na dno żaroodpornego naczynia przełożyć kaszę warstwami z mielonym (na przemian cienka warstwa kaszy i cienka mielonego)
  • image-0i07rur 4. Wierzch posypać resztą warzyw i przykryć folią aluminiową lub pokrywką od naczynia
    Zapiekać 1 godz w nagrzanym do 180 st piekarniku
  • 5. Troszkę przed końcem pieczenia posypać serem i zapiec

Porady

Można wymieszać kaszę z mielonym i dopiero przełożyć do naczynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy