Zapiekanka warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy gotuję dla męża Rafała, czasem sama wymyślam potrawy.

Składniki:

  • ● op. mrożonki wielowarzywnej
    ● 2 jajka
    ● 12 naleśników
    ● 30 dag ryżu
    ● 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    ● olej
    ● sól

Zapiekanka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa smażymy na oleju,
    aż będą miękkie. Wbijamy
    jajka, mieszamy. Doprawiamy
    solą. Ryż gotujemy na sypko
    w osolonej wodzie, odcedzamy,
    mieszamy z przecierem.
  • 2. Na dno naczynia żaroodpornego
    wykładamy 2 naleśniki,
    a następnie kolejno warstwy
    (każdą przykrywając
    2 naleśnikami): 1/3 ryżu, 1/2
    warzyw, 1/3 ryżu, 1/2 warzyw,
    1/3 ryżu. Zapiekamy 20 minut
    w temperaturze 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy